Kerst: the most wonderful time of the year!

Jeetje wat vliegt de tijd! Het lijkt wel of de tijd na de zomervakantie voorbij is gevlogen want over 2 dagen is het zover: Kerstmis!
Mij is gevraagd een kersttag in te vullen, zo leuk om te doen. De kersttag is verzonnen door Saar van Galabria en ik heb hem gekregen van Kimberly van Mom on top Zijn jullie benieuwd naar hoe ik kerst vier lees dan snel verder.

Wat betekent kerst voor jou?

Kerst betekent voor mij gezellig samen zijn met de mensen waar je om geeft. Ik ben van huis uit niet christelijk opgevoed maar ik heb wel op een katholieke basisschool gezeten. Ik zong zelfs vroeger in het kerkkoor eerlijk gezegd was ik best gefascineerd door kerken. Ik kwam dus wel regelmatig in de kerk. Als ik op vakantie ben bezoek ik ook altijd kerkjes en steek dan altijd een kaarsje aan. Met mijn gezin ga ik niet naar de kerk met kerst. Meestal brengen we de kerst door met ons gezin. Gezellig samen zijn, eten en spelletjes doen.

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Jeetje dat is een lastige. Wat is ideaal? Ik denk toch dat ik dan kies voor rust. Ik bedoel hiermee niet al te veel verplichtingen maar meer ongedwongen samen zijn met je dierbare. Wij gaan trouwens heel graag 2e kerstdag naar Antwerpen of naar de schaatsbaan of spontaan ergens sushi eten. Gewoon doen waar jij en je gezin zich fijn bij voelt. Niet teveel moeten maar lekker genieten en een beetje uitrusten. Heerlijk ik hou ervan!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Nou, de standaard films die elkaar terug komen kan ik niet meer luchten of zien. Ik vraag me ook altijd af waarom ze elk jaar weer terug komen haha. Ik denk toch dat mijn favoriete kerstfilm dan geen kerstfilm is maar een gewone film die net uit de bioscoop is.

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

“Last Christmas” van Wham. Omg ik weet het! Serieus ik vind dit gewoon een geweldig nummer, sterker nog als hij op de radio komt doe ik er nog een dansje op ook. “All i want for Christmas is you”van Mariah Carey komt op een goede 2e plek voor mij enne daar dans ik ook op haha.

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Nee eigenlijk niet! We gaan altijd uitgebreid ontbijten maar dat is natuurlijk niet echt een traditie.

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor kerst?

Ik heb niet echt een wishlist. Al hoop ik altijd wel op parfum. Oja en een mooie tas van Micheal Kors maar deze koop ik liever een keer in de sale. Ach eigenlijk ben ik blij met alles. Het klinkt misschien cliché maar als iedereen om me heen maar happy en gezond is dan ben ik tevreden.

Liever een witte kerst of eentje in de zon?

Als ik echt zou mogen kiezen dan absoluut de zon. Maar wel met iedereen die ik liefheb erbij dan. Wat heb je aan een mooie omgeving/bestemming als je daar alleen zit. Sinds ik kinderen heb is de kerst ook gewoon anders geworden. Ik weet niet of ik ze zo blij zou maken met een strandvakantie. Eigenlijk gun ik ze een witte kerst…wat zouden ze blij zijn!

Doe een kerstwens!

Mijn kerstwens is dat niemand eenzaam is met kerst. Ook wens ik dat niemand in armoede leeft en wens dat iedereen eten en drinken heeft. En niet te vergeten gezondheid ik wens voor iedereen een goede gezondheid. Ik weet het dit zijn 3 wensen. Volgend jaar wil ik met kerst iets organiseren voor mensen die het nodig hebben. Ik besef maar al te goed hoe goed wij het hebben en ik vind dit niet vanzelfsprekend. Nu ik dit zo schrijf besef ik dat ik dit echt moet doen. Een mooi plan voor 2019.

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Een echte! Ik wil dolgraag een mooie neppe maar die zijn zo prijzig dus ik wil er dit jaar een aanschaffen met korting zo net na de kerst.

Wat is jouw ultieme tip voor een kerst zonder stress?

Relativeer! Dat is mijn tip. Besef dat alles niet kan gaan zoals je misschien zou willen. Je hebt helaas niet alles in de hand. Dit heb ik ook moeten leren. Maar laten we eerlijk zijn alle (kerst) ballen hoog houden is a hell of a job. Dus go with te flow, geniet en ach niet perfect is ook prima.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?

Wij openen kerstavond met de familie een aantal pakjes. 1e kerstdag de pakjes alleen met ons eigen gezin. En soms ook 2e kerstdag nog een pakje omdat het zo leuk is om kadootjes open te maken haha.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerst toe!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *